Prijeđi na glavni sadržaj

O nama

Univerzitetski informacijski centar (UnIC) je centralni infomacijsko-komunikacijski kabinet Univerziteta "Džemal Bijedić" u Mostaru. Glavni cilj UnIC-a je pružanje podrške akademskoj zajednici kao i implemenatcija IT rješenja neophodnih u procesu rada Univerziteta i njegovih organizacijskih jedinica.

Koristeći stabilnu i najsavremeniju IT infrastrukturu, kao i širok spektar IT usluga, pratimo naš Univerzitet od digitalne sadašnjosti do digitalne budućnosti. Naša obaveza je pružiti podršku Univerzitetu i njegovim organizacijskim jedinicama u pozicioniranju i razvoju u izuzetno dinamičnom IT okruženju te kao centralni IT servisni centar integrisati ih u jedinstven sistem.

UnIC kao takav, konstantno radi na:

    • vođenju, planiranju, unaprijeđivanju i koordinaciji svih aktivnosti vezanih za informacijski sistem
    • praćenju i analiziranju novih trendova i tehnologija te njihovom integrisanju u postojeći sistem
    • održavanju, monitoringu i unaprijeđivanju mreže, opreme i sigurnosti sistema
    • poboljšanju postojeće IT infrastrukture kao i na pružanju tehničke podrške

Digitalizacija nije sama sebi cilj već je sredstvo za postizanje cilja. IT usluge imaju za cilj pružanje najbolje moguće podrške korisnicima u ispunjavanju njihovih svakodnevnih zadataka. Glavni fokus našeg djelovanja je na krajnjem korisniku. Razvijamo IT rješenja koja su prilagođena potrebama i zahtjevima naših korisnika. Jedan od naših ključnih ciljeva je da naše usluge postižu visoko zadovoljstvo korisnika.

Pored potreba samog Univerziteta pružamo podršku razvoju i drugih obrazovnih institucija u okruženju u cilju povezivanja i razmjene znanja i iskustava.

 

Neograničene mogućnosti

Univerzitetski informacijski centar (UnIC)

Mi gradimo IT budućnost ... 
... pridružitet nam se!

Web cookies

Ova stranica koristi web kolačiće (eng. cookies) kako bi osigurali bolje korisničko iskustvo i funkcionalnosti, te omogućili funkcije društvenih mreža i analizirali web promet. Koristeći naše stranice slažete se sa korištenjem kolačića.